Nikecell hulladék átvétele és kezelése

A MiReHu Nonprofit Kft. 2021-ben tovább bővíti ipari ügyfelei részére nyújtott szolgáltatásainak körét. A január hónapban elindított iratmegsemmisítést követően ezúttal az ipari ügyfelektől származó tiszta nikecell-hulladékok átvételével egy újabb piaci szegmens problémájára kínál megoldást a cég.

Az ügyfeleknél felhalmozódó polisztirol hulladék megfelelő elhelyezése több szempontból is problémát jelenthetett, mivel ennek tárolása nagy helyigényű, szállítása pedig a megfelelő hulladékkezelés hiányában igen magas költséggel jár. Mindezek mellett az a tény sem elhanyagolható, hogy a műanyag hulladékok a természetben csak több száz év alatt bomlanak le, ezért környezetvédelmi szempontból többszörösen indokolt a hasznosításuk.

A MiReHu által a közelmúltban beszerzett technológiának köszönhetően mostantól mindkét probléma megoldódik. A hulladék térfogatának ötvened részére való tömörítésével kisebb helyen tárolható és gazdaságosabban szállítható a feldolgozóipar számára. Hétköznapi nyelven az annyit jelent, hogy 1 m3 laza hulladékból egy 20 literes kannának megfelelő méretű tömböt készítenek.

A gép nagyon egyszerű elven működik: a nikecellt először leaprítják egy elődarálóval, majd ezt követően egy csigás hajtással kihasználják a súrlódásból eredő hőt, ami megolvasztja magát az anyagot, így azt tömbösíteni tudják.

Az új szolgáltatással a MiReHu Nonprofit Kft. jelenleg ipari ügyfelek számára kínál megoldást habosított polisztirol csomagolási hulladékuk átvételére és újrahasznosításra való előkészítésre. Fontos tudni, hogy az építőipari nikecell-hulladékot nem veszi át a cég, mert azok égésgátló anyagot tartalmaznak, ami az újrahasznosítást nem teszi lehetővé.

Amennyiben Önnek is probléma a polisztirol-hulladék elhelyezése, forduljon a MiReHu Nonproft Kft.-hez az alábbi elérhetőségeken:

E-mail: iratmegsemmisites@mirehu.hu

Tel: +36 46 200 327