Államtitkári látogatáson mutatta be szemléletformáló tevékenységét a Mirehu

A Sajó vízminőségi méréseinek tapasztalatairól, az avasi földalatti hulladéktárolókkal kapcsolatos aktualitásokról, valamint a körforgásos gazdálkodás helyi lehetőségeiről számolt be a polgármester, a térség országgyűlési képviselője és az illetékes államtitkár szerdán a MiReHu Nonprofit Kft. telephelyén.

Raisz Anikó a Technológiai és Ipari Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára a sajtótájékoztatót megelőzően egy bejárás tekintetében megtekintette a Mirehu hulladékgazdálkodási tevékenységét és a szemléletformáló tevékenységének elemeit, illetve információkat kapott a társaság jövőbeni terveiről.

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő asszony bejelentette, hogy végre célba ért az avasi földalatti hulladéktárolók mintaprojektjének megvalósítása. A városvezetés felé megfogalmazta azon kérését, mely szerint az új típusú edényeket lehetőség szerint azokon a helyeken alkalmazzák majd, ahol a parkolóhelyek javára tudnak felszabadítani területet.

A háttérben munkálkodó szakemberek mindent elkövettek, hogy szeptember végére kész legyenek - számolt be Veres Pál a projekt kapcsán, majd elmondta azt is: nagy örömmel fogadta az államtitkárt, hogy tájékozódhasson a város hulladékgazdálkodásáról. A polgármester bízik abban, hogy egy olyan modell valósulhat meg a borsodi megyeszékhelyen, ami akár az avasi lakótelepen kívüli városrészekben is fejleszthetővé válhat majd idővel.

A MiReHu a hulladékgazdálkodás átalakításában példaértékű működést valósít meg a megyében –tért át az egyeztetés helyszínét biztosító önkormányzati társaság kiértékelésére a városvezető. Tanárként kiemelte: nagyon fontos, hogy egészen kis korban elkezdjük az ez irányú edukációt, aminek köszönhetően tíz év múlva talán már nem is lehet kérdés, hogy a szelektív hulladékgyűjtésre és az újrahasznosításra mennyire tekintsünk evidenciaként.

 

Forrás: mirehu/minap.hu