Szemléletformáló terem

Szemléletformáló terem

Várjuk oktatótermünkbe, ahol betekintést nyerhetnek kicsik és nagyok egyaránt a hulladékgazdálkodás izgalmas világába!

Szakembereink által vezetett programajánlataink:

 1. „Muki MINI” csomagunk tartalma:

Célunk interaktív és játékos formában történő hulladékgazdálkodási ismeretek átadása a jelenlévők részére. A kb. 40 m2-es szemléletformáló termünkben elméleti és gyakorlati oktatási tematika alapján mutatjuk be cégünk működését, valamint a hulladékgazdálkodás pozitív gyakorlatait. Lehetőség van animációs rövid filmjeink megtekintésére, egyedi játékaink és szemléletformáló eszközeink kipróbálására. 

 • Programhoz szükséges idő: kb. 1 óra
 • Programon résztvevők létszámkorlátja: 6 – 26 fő.
 • Ajánlott korosztály: 5 – 16 éves kor között.
 1. „Muki MAXI” csomagunk tartalma:

Miskolci telephelyünk bejárásával látogatóink betekintést nyerhetnek a különböző hulladékkezelési eljárásokba. Szakemberünk a telephelyi séta alkalmával bemutatja a hulladék útját, ismerteti az egyes technológiákat, továbbá prezentálja a megfelelő gyűjtési-kezelési folyamatokat.

 • Programhoz szükséges idő: kb. 1 óra
 • Programon résztvevők létszámkorlátja: 6 – 26 fő.
 • Ajánlott korosztály: 7 – 99 éves kor között.
 1. „Muki MAXI-PLUSZ” csomagunk tartalma:

Szemléletformáló oktatótermünkben történő általános hulladékgazdálkodási ismeretek átadása után telephelyi bejárás.

 • Telephelyünk bemutatása kicsiknek (5-16 éves korosztályig)

A hulladékfelfedező applikációs játékunkon keresztül történik, melynek lényege, hogy a gyerekek felügyeletünk mellett egy egyedileg erre a célra fejlesztett (táblagépünkön működő) játék segítségével ismerjék meg telephelyi tevékenységeinket és nyerjenek betekintést a hulladékgazdálkodás világába.

 • Telephelyünk bemutatása nagyoknak (16-99 éves korosztálynak)

Klasszikus telephelyi bejárás (lásd szemléletformálási „Muki MAXI” csomagunk)

 • Programhoz szükséges idő: kb. 2 óra
 • Programon résztvevők létszámkorlátja: 6 – 26 fő.
 • Ajánlott korosztály: 5 – 99 éves kor között.

Szemléletformáló terem bemutatása

Társaságunk a szemléletformáló termünkben óvodák és iskolák számára biztosít betekintési lehetőséget a hulladékgazdálkodás világába. Oktatótermünk miskolci telephelyünkön egy üzemi épületben kapott helyet, ahol az oktatást szakembereink interaktív és játékos formában végzik, melynek keretében az ide látogatók kreatív eszközök segítségével próbálhatják ki a válogatást vagy éppen a szelektív hulladékgyűjtést, mely után kilépve az épületből megnézhetik eredetiben is a tevékenységünket.

A szemléletformáló teremben a Zöld Kör szervezettel közösen egy Kuka-suli kapott helyett, amelyben szemléltető tablókon bemutatják a gyerekek nyelvén a meghatározó hulladékáramokat, azok gyűjtési módjait, környezeti kockázatait. Az információk átadását követően a gyerekeknek lehetőségük van a megszerzett tudást már a teremben kipróbálni a gyakorlatban, melyhez több eszköz áll rendelkezésre.

A hulladékok szétválogatására egy mini válogatószalagot állítottunk össze, ahol a gyerekek beöltözve tudják a különböző típusú hulladékokat a megfelelő gyűjtőkbe osztályozni, tudatosítva a hulladékok helyes elhelyezését.

A „Tapadj rám!” mágnestáblán lehetőség van a hulladékok elhelyezésének újragondolására annak érdekében, hogy minél nagyobb hangsúlyt fektessünk a megelőzésre és az újrahasználatra. A közös játék is kiemelt szerepet kap, mivel egy miskolci látványosságokkal is díszített, óriás társasjátékban a megszerzett tudást is ellenőrizhetjük és a hiányos ismereteket akár a gyerekek egymástól tanulva is elsajátíthatják.

Oktatótermünk több edukációs csomagot kínál a gyerekeknek, így a legkisebbek animációs mesefilmen keresztül vagy akár rajzos kifestőn keresztül is megismerhetik a helyes hulladékgazdálkodási gyakorlatokat.

A programjainkon való részvétel díjmentes, azonban előzetes bejelentkezéshez kötött, melyet az alábbi elérhetőségeink egyikén szükséges jelezni:

E-mail: titkarsag@mirehu.hu

Telefonszám: +36 46 200 327