Eredményt hirdettünk textilgyűjtési versenyünkben

Az Európai Hulladékcsökkentési Hétre készülve október végén „Dobd le a textilt és mi feldobjuk a bútorod!” címmel textilgyűjtési versenyt hirdettünk meg, melynek ünnepélyes eredményhirdetésére 2022. december 14-én került sor.

A verseny célja az volt, hogy minél több jó minőségű, még használható farmer, piros és fehér textil gyűljön össze. Az összegyűjtött textileknek mi új funkciót adtunk, hiszen régi bútorokat újítottunk fel segítségükkel, melynek eredményeképpen a kopott fotelekből egyedi alkotású REfoteleket készítettünk. A kisebb szövetek pedig – a szemléletformáló csoportos foglalkozásainkon – tolltartókká és ajándéktáskákká váltak.

Az intézményi kategóriában meghirdetett versenyt 54,5 kg összegyűjtött textillel a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola nyerte meg. A farmerekből átkárpitozott két darab REfotel fődíjat – az iskola képviseletében – a legtöbb textilt gyűjtő 2. b osztály diákjai és kísérőtanáraik vehették át a MakuSpace oktatótermünkben.

Az egyéni gyűjtési kategóriát Andor Sándor nyerte több mint 25 kg textillel. Sándor az egyéni fődíját nagylelkűen felajánlotta a mezőkeresztesi iskolának.

Gratulálunk a díjazottaknak, továbbá köszönetünket fejezzük ki minden textiladományozónak!

A textilgyűjtés a verseny lezárásával nem ér véget, továbbra is várjuk a felajánlásokat!