A Föld Napját ünnepeltük a Szent István téren

A Föld Napja alkalmából változatos programokat rendeztek április 22-én, pénteken Miskolcon a Szent István téren, amelyen a Mirehu Nonprofit Kft. is részt vett.

Idén is a környezettudatosság állt a miskolci rendezvény középpontjában, melyhez a Mirehu szemléletformáló tevékenységével járult hozzá.

Cégünk az eseményen kitelepítette Kuka-suliját, amelyben szemléltető tablókon bemutatjuk a gyerekek nyelvén a meghatározó hulladékáramokat, azok gyűjtési módjait, környezeti kockázatait. A gyerekek tudásukat egy kvízzel tudták tesztelni.

Lehetőség volt a mini válogatószalag kipróbálására is, ahol a gyerekek beöltözve tudták a különböző típusú hulladékokat a megfelelő gyűjtőkbe osztályozni, tudatosítva a hulladékok helyes elhelyezését.

A „Tapadj rám!” mágnestábla is nagy sikernek örvendett, a játék során a megelőzésre és az újrahasználatra hívtuk fel a figyelmet.

A rendezvényről nem hiányozhatott a kiállított kukásautó, illetve megjelent a legújabb szemléletformáló eszközünk a MakuTruck is, a gyerekeknek épített mini elektromos kukásautó.

Az eseményen a TikTok oldalunk is ott volt:

 

@mirehu #mirehu #waste #earthday #földnapja #hulladék #zöldenközösen #nekedbelegyen❤️ #fypシ #foryou #fyp ♬ Sunroof - Nicky Youre & dazy
Képek