Hulladékudvarok esetében irányadó szabályok

A koronavírus okozta járványügyi helyzet miatt, a MiReHu Nonprofit Kft. által üzemeltetett hulladékudvarok működtetése során, az alábbi védelmi szabályok kerülnek alkalmazásra 2021.04.13. napjától:

  1. A hulladékudvarokban a szájat és orrot eltakaró maszk használata kötelező.
  2. A beszállított hulladék pakolásáról, és annak a hulladékudvarban történő elhelyezéséről minden ingatlanhasználónak magának kell gondoskodnia, ehhez segítséget, határozatlan ideig nem tud biztosítani a MiReHu Nonprofit Kft.
  3. Az ingatlanhasználóknak lehetőségük van arra, hogy a beszállítandó hulladék kipakolása érdekében segítő személyeket hozzanak magukkal. Az egy gépjárművel érkező személyek egy ügyfélnek minősülnek. Kérjük, hogy kizárólag a hulladék kipakolásához ténylegesen indokolt számú segítő személy jelenjen meg a hulladékudvarokban.
  4. Egyszerre több személy is tartózkodhat a hulladékudvarokban, azzal, hogy hulladékgyűjtő konténerenként kizárólag egy ügyfél (az egy gépjárművel érkező személyek egy ügyfélnek minősülnek) rakodhat hulladékot.
  5. A nem egy gépjárművel érkező személyek között a 1,5 m védőtávolság betartása minden esetben kötelező.
  6. Valamennyi szükséges adat felvételére szóban történő bediktálás útján fog sor kerülni, a személyes iratok, okmányok átadással történő bemutatásának mellőzésével.
  7. A hulladékudvarokba érkező személyek a várakozás ideje alatt kötelesek a gépjárművükben tartózkodni. Az ügyfelek a hulladékudvar területén tartózkodás időtartama alatt csak olyan távolságra és annyi időre hagyhatják el a járművüket, ami a hulladék lepakolásához szükséges.
  8. Ezen kívül természetesen minden olyan szabály betartására kérjük az ingatlanhasználó személyeket, amelyeket a Kormány aktuális döntései vagy adott esetben az illetékes önkormányzatok által meghatározott normák előírnak a pandémiás helyzet megfékezése érdekében.

A fent rögzített előírások betartása okán a hulladékudvarokba történő belépés ideje meghosszabbodhat, ennélfogva, kérjük szíves türelmüket az ügyintézés során. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a hulladékudvarok személyzete nem tud biztosítani az ügyfelek számára védőeszközt és fertőtlenítő szert, ezért ezekről saját védelmük érdekében az ingatlanhasználóknak maguknak kell gondoskodniuk.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Tisztelettel: MiReHu Nonprofit Kft.