MakuLand szemléletformáló parkunk az M1 Kék bolygó adásában

A tavaly év végén átadott új MakuLand az országban egyedülálló környezeti nevelést szolgáló hulladékgazdálkodási park, R-park, amely a csomagolási hulladékok életciklusát mutatja be az alapanyag előállítástól a hasznosításig.

A park legfőbb célja, hogy gondolkodásra késztessen, felkeltse a kíváncsiságot, hogy a látogatók másképp nézzenek az általuk használt csomagolásokra és az azokból keletkező hulladékokra. Különlegessége, hogy egyszerre nyújtja a múzeumlátogatás élményét és a tanösvényes kirándulásét. A múzeumokhoz hasonlóan a park bejárható önállóan is egy audio guide segítségével, mely kiegészítő információkat nyújt a táblákon látottakhoz. A MiReHu hisz az élményalapú oktatásban, ezért a tanösvényi sétát nem csak az audioguide színesíti, hanem kvízjátékok, videok és különböző feladványok teszik változatossá és kalandossá a sétát és a tanulást.

Az R-park azonban nem csak a tansövényből áll, hanem kiegészíti egy közösségi tér, ahol különböző foglalkozásokat lehet tartani, ahol meg lehet beszélni a látottakat és a felmerült kérdéseket.

Nagy szeretettel várjuk a MakuLand látogatóit! 

Ha lemaradt volna az M1 adásáról, akkor az alábbi videóban vissza tudja nézni.

Forrás: https://mediaklikk.hu/video/kek-bolygo-2024-01-29-i-adas/