MakuMaraton: 5 nap alatt 8 program a fenntarthatóság és a szemléletformálás jegyében

makumaraton

Társaságunk a Fenntarthatósági Témahéthez csatlakozva közel 300 főnek tartott különböző rendezvények keretei között szemléletformáló előadásokat az első osztályosoktól az óvodapedagógusokig bezárólag.

A múlt héten a szokásos telephelyi szemléletformálási programunkon négy általános iskolai osztály és egy óvodapedagógusokból álló csoport vett részt. Természetesen a korosztályoknak megfelelően, előre felépített élményprogram keretében készültünk az egyes találkozásokra, melyen a Makuka Junior, a Makuka Teen és a Makuka Senior korosztályok képviselték magukat. A csoportos foglalkozások mellett a MakuTruck XL, a hulladékfelfedező applikációs játékunk és a textilhulladékos upcycling programunk is részei voltak a telephelyi edukációs tevékenységünknek.

E mellett külön előadással készültünk a Miskolci Egyetemen megtartott Lányok Napja rendezvényre, illetve az Avastetői Széchenyi István Általános és Alapfokú Művészeti Iskola által szervezett SZÉCHENYI MŰVELTSÉGI VETÉLKEDŐ lebonyolításában is aktívan közreműködött cégünk. A versenyen a hulladékgazdálkodási szakterületet a zsűriben az egyik környezetmérnök kollégánk képviselte, akinek a feladatok értékelése mellett a diákok felkészültségét is külön figyelemmel kellett kísérnie.

Külön öröm volt számunkra, hogy a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége által szervezett II. Országos Szemléletformálási Konferencián nem csak résztvevőként, hanem előadóként is jelen lehettünk. A hulladékgazdálkodási vállalkozások közül egyedüliként cégünk ügyvezetője, Ladányi Roland tartott előadást a jó gyakorlatok szekcióban, melynek címe „Hulladékgazdálkodás és szemléletformálás másképp” volt. A szakmai napon valamennyi kolléga új tudással és kapcsolatokkal lett gazdagabb, melyek segítségével a jövőben megrendezésre kerülő programjainkat még magasabb színvonalon fogjuk tudni megvalósítani.

Köszönjük mindenkinek az aktív részvételt, akik hozzájárultak a MakuMaraton rendezvénysorozatunk sikeres lebonyolításához.