Nemzetközileg is elismert a MiReHu

A MiReHu Nonprofit Kft. már több, mint tíz éve képvisel meghatározó szerepet a vármegye hulladékgazdálkodásában, magas színvonalú szolgáltatást nyújtanak és jelentős szakmai tapasztalattal rendelkeznek. A Társaság rendkívül elkötelezett a környezetvédelem, a környezettudatosság és a fenntarthatóság mellett.

2019-ben kezdték szemléletformáló programjukat, melynek célja, hogy a lakosságot segítse és ösztönözze a hulladéktudatosabb, fenntarthatóbb életmód elsajátítására.

Többszörösen díjnyertes programjuk az évek alatt saját márkává fejlődött, mely a MaKuka brand nevet kapta. Borsodi vállalkozásként egy olyan helyi szót választottak a márka nevéül, mely tartalmazza a hulladékgyűjtés eszközét, a kukát. A márka megalapítást a számos pozitív visszajelzés indukálta, így jött létre egy olyan brand, melyhez helyi és országos szinten is a hulladékgazdálkodás, a fenntarthatóság, a szemléletformálás és környezettudatosság társul.

A MaKuka program számos hazai környezetvédelmi díjjal büszkélkedhet, azonban a MiReHu-t az a megtiszteltetés érte, hogy 2023. év végén megkapta az első nemzetközi elismerését, ugyanis az Egyesült Királyság egyik kiemelkedő online magazinja, a BUILD a tavaly első alkalommal megrendezett Környezeti Fenntarthatósági Díj versenyzői közé választotta és az Év Hulladékgazdálkodási Vállalkozása díjjal jutalmazta. Ez a rangos díjprogram a környezeti fenntarthatósági iparágban működő vállalkozások kiemelkedő eredményeit és innovációit ismeri el.

A magazin jelmondata is erős üzenet az ipar szereplőinek, BUILD – a kiválóság elismerése az egész világon, ennek érdekében számos területen díjazzák a világ ipari szereplőit. A Környezeti Fenntarthatósági Díj megalapításának célja, hogy az iparág kiemelkedő alakjainak reflektorfénybe állításával ösztönözze a többi vállalkozást arra, hogy törekedjenek a fenntartható gyakorlatok minél nagyobb mértékű alkalmazására és a körforgásos gazdaság elveinek megvalósítására.

A verseny érdekessége, hogy a BUILD jelölő bizottsága online kutatás alapján választja ki azokat a nemzetközi szereplőket, akiket érdemesnek tartanak a díjuk elnyerésére.

A MiReHu minden szempontból megfelelt a BUILD magazin kiválasztási szempontjainak, hiszen a hazai hulladékgazdálkodás úttörő alakja a szemléletformálás terén, számos alkalommal működött már együtt más vállalkozásokkal a saját programjuk kialakításában, sokakat pedig arra ösztönzött, hogy a meglévő programjukat fejlesszék és tegyenek többet a helyi lakosságért, a fenntarthatóság és a környezetvédelem népszerűsítéséért.

A díjról angol nyelven az alábbi linken lehet olvasni: https://www.build-review.com/awards/environmental-sustainability-awards/, a díjazottakról megjelent online magazin pedig itt érhető el: https://www.build-review.com/issues/environmental-sustainability-awards-2023/.

MaKuka szemléletformáló program

A MaKuka egy olyan országosan egyedülálló szemléletformáló program, mely számos egyedi, saját fejlesztésű játékkal és programmal segíti a kicsiket és nagyokat. A MiReHu vezetése és kollektívája a szakmai tudásuk birtokában ötletel és valósít meg újabb és újabb tudat- és szokásformáló eszközöket, melyekkel még színesebbé tehetik a meglévő palettájukat.

A MiReHu hisz az élményalapú oktatásban ezért valamennyi fejlesztésük célja, hogy úgy adjanak át kézzel fogható, szakmailag hiteles és használható tudást, hogy az cselekvésre ösztönözze a lakosságot.

Az elmúlt években több ezren látogattak már el a MiReHu-hoz és vettek részt valamelyik eseményükön, foglalkozásukon. A MaKuka nagy népszerűségnek örvend, hiszen az óvodásoktól a nyugdíjasokig minden generáció számára készítettek tanulságos és szórakoztató programot.

„Úgy véljük érdemes a generációkba fektetni, hisszük, hogy a fenntarthatóság csak együtt érhető el, melynek lényeges része az edukáció. Fontosnak tartjuk, hogy a környezetvédelem és a hulladékgazdálkodás kulcsfontosságú elemei a megelőzés és az újrahasználat minél szélesebb körben elterjedjen, hogy a gyerekektől a felnőttekig mindenki számára természetes és az első megoldás ez legyen a folyamatos hulladéktermelés helyett. Csapatunk rendkívül büszke a meglévő elismeréseire, az első nemzetközi elismerés pedig kiemelt helyet foglal el a szívünkben” – mondta Ladányi Roland, ügyvezető.

A MiReHu Nonprofit Kft. szemléletformáló programjáról további információ a www.mirehu.hu/szemleletformalas oldalon található.

 

A BUILD magazinról:

A BUILD egy negyedévente megjelenő online magazin, mely elsősorban az építőipar és ingatlanpiaccal foglalkozik, azonban olvasóikat a fenntarthatósággal, a formatervezés világával és az infrastruktúrával kapcsolatos információkat osztanak meg. Minden kiadvány célja, hogy bemutassa az iparágakat ma formáló leginnovatívabb vezetőket, kreatív márkákat és elkötelezett cégeket.

A BUILD magazin tulajdonosa az AI Global Media, egy 2010-ben alapított B2B digitális kiadó.