Tájékoztató a zöldhulladék gyűjtési zsákok biztosításáról

zoldhulladek

2023. április 3. napjával kezdetét veszi a zöldhulladék gyűjtésének időszaka Miskolcon és környékén (lásd alább felsorolt települések), amelyet a MiReHu Nonprofit Kft. végez a közszolgáltató BMH Nonprofit Kft. alvállalkozójaként.

A szállítások időpontja megtalálható a közszolgáltató oldalán az adott település hulladéknaptárában.

A gyűjtésére biztosított zöld gyűjtőzsákok igénylése az alábbiak szerint történik:

  • A gyűjtőzsákok átvételére 2023. március 27. napjától személyesen van lehetőség az alábbi helyszíneken:
    • a MiReHu Nonprofit Kft. ügyfélszolgálat (3527 Miskolc, József Attila u. 65.),
    • Bogáncs utcai hulladékudvar (3521 Miskolc, Bogáncs utca 0156/22 hrsz.)
    • Lorántffy Zsuzsanna utcai hulladékudvar (3533 Miskolc, Lorántffy Zsuzsanna utca 33783/3 hrsz.)
    • MiReHu Nonprofit Kft. Mezőkövesdi szállítási iroda (3400 Mezőkövesd, Dózsa Gy. út 2.).
  • Az átvehető zöldhulladék gyűjtőzsák mennyisége maximum 1 tekercs/alkalom.
  • A gyűjtőzsák átvételéhez az ingatlanhasználó köteles lakcímkártyáját bemutatni, illetve, ha ez nem lehetséges, akkor a közszolgáltatás igénybevételét egyéb módon igazolni a MiReHu Nonprofit Kft. munkatársa részére.
  • A zsákok átadás-átvétele alkalmával jegyzőkönyv felvételére kerül sor.

A gyűjtés módja nem változik. A BMH logóval ellátott zöldzsákokba, illetve zöld matricával megjelölt gyűjtőedénybe helyezhető falevél, ágnyesedék, vágott fű, gyom stb. A közterületet nem szennyező módon a nagyobb méretű faágak legfeljebb 2 cm átmérőig és 1 méter hosszúságúra darabolva, kötegelve helyezhetők el a zsákok mellett. A nem kötegelt ágak nem kerülnek elszállításra! A zöldzsákok a kihelyezett mennyiségnek megfelelően a gyűjtés során pótlásra kerülnek.

Azonban felhívjuk figyelmüket, hogy a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Önkormányzati Társuláshoz tartozó Muhi község, Nagycsécs község, Nyékládháza város, illetve Mályi község vonatkozásában megváltozik a zöldhulladékok gyűjtésének a módja. A felsorolt településeken a zöldhulladék gyűjtésére 240 literes gyűjtőedényzet került kiosztásra. Így ezen településeken ingatlannal rendelkező tulajdonosok már nem igényelhetnek zöldhulladék gyűjtésére szolgáló zsákot és az edényzet mellé kihelyezett, korábbról megmaradt gyűjtőzsákok kizárólag 2023. május 31. napjáig kerülnek elszállításra, továbbá zöldzsák visszapótlása nem fog megtörténni.

A változásban nem érintett Miskolc és környéki települések:

Alsózsolca, Ároktő, Bogács, Borsodgeszt, Borsodivánka, Bükkaranyos, Bükkábrány, Bükkszentkereszt, Bükkzsérc, Cserépfalu, Cserépváralja, Csincse, Egerlövő, Emőd, Gelej, Harsány, Hejőbába, Hejőkeresztúr, Hejőkürt, Hejőpapi, Hejőszalonta, Igrici, Kács, Kisgyőr, Kistokaj, Mezőcsát, Mezőkeresztes, Mezőkövesd, Mezőnagymihály, Mezőnyárád, Miskolc, Nemesbikk, Négyes, Ónod, Oszlár, Répáshuta, Sajólád, Sajóörös, Sajópetri, Sajószöged, Sály, Szakáld, Szentistván, Szirmabesenyő, Szomolya, Tard, Tibolddaróc, Tiszabábolna, Tiszadorogma, Tiszakeszi, Tiszapalkonya, Tiszatarján, Tiszavalk, Vatta

Zöldhulladék gyűjtőzsákot a MiReHu Nonprofit Kft. szolgáltatási területéhez tartozó települések igényelhetnek.