Újrahasználat és támogatás: a Mirehu ismét rászoruló családoknak segített

Az újrahasználat népszerűsítése és a társadalmi felelősségvállalás jegyében idén 48 db táska talált gazdára. Most már hagyománynak számító módon az újrahasználati központnak felajánlott táskákat tanszerekkel feltöltve kapják meg hátrányos helyzetű családok gyermekei, melynek kiválasztásában a MESZEGYI a partnere a MiReHu-nak.

A program sikerességét mutatja, hogy a használt iskolatáskák felajánlásának száma ezúttal is növekedett. Ezek gyűjtésben a Supersum Alapítvány is együttműködőként segítette a Kft-t.

A Társaság elkötelezettsége a környezetvédelem, a környezettudatosság iránt kiemelkedő. Többszörösen díjnyertes szemléletformáló programjuknak hangsúlyos eleme az újrahasználat népszerűsítése a fenntarthatóság, a lakossági hulladéktermelés csökkentése érdekében. Ezt célozza az iskolatáska program is.

Nagyon fontos, hogy az újrahasználat gondolatisága, a jelentősége minél szélesebb körben elterjedjen, hogy a gyerekektől a felnőttekig mindenki számára természetes és az első megoldás ez legyen a folyamatos hulladéktermelés helyett. A felajánlások, csereberék ezeknek könnyen megvalósítható eszközei. Nem utolsó sorban pedig ez társadalmi felelősségvállalással együtt is megtehető.

Éppen ezért a MiReHu nem csak a környezettudatosság elérésében partner, így a Supersum Alapítvánnyal közösen idén részt vesz egy tanszer akcióban is, amelynek keretében a rászoruló gyermekeknek biztosítanak tanszereket az iskola kezdés előtt.

A környezetvédelem útján a MiReHu Nonprofit Kft. a hulladékgazdálkodás meghatározó szereplőjeként együtt halad az élet hozta változásokkal, így idén augusztus 1-től a Miskolci Újrahasználati Központ szemléletformáláshoz kapcsolódó tevékenységeiben a hazai hulladékgazdálkodási szolgáltatások biztosításáért felelős MOHU Zrt-vel is együtt működik.

A MiReHu következő szemléletformálási akciója a már megszokott programjain túl, a novemberben megrendezésre kerülő Európai Hulladékcsökkentési Héten várható. 

 

Az átadóról beszámoló a https://minap.hu/cikk/tanszerektol-nehez-az-iskolataska oldalon érhető el.