Fontos változás a hulladékgazdálkodásban!

bejarat2

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2023. július 1-től a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. veszi át a hulladékgazdálkodási koncessziós feladatokat.

Az ingatlanhasználókat érintő hulladékgyűjtési és - kezelési folyamatok az eddig megszokott formában fognak továbbra is működni az új rendszer életbe lépése után is. A hulladék gyűjtése és kihelyezése, továbbá a hulladék elszállításának időpontja és gyakorisága változatlan marad.

2023. július 1-ét követően a MiReHu Nonprofit Kft., mint koncesszori alvállalkozó, valamint régiókoordinátori közreműködő fogja ellátni az alábbi településekhez tartozó hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatokat:

Alsózsolca, Ároktő, Bogács, Borsodgeszt, Borsodivánka, Bükkábrány, Bükkaranyos, Bükkszentkereszt, Bükkzsérc, Cserépfalu, Cserépváralja, Csincse, Egerlövő, Emőd, Gelej, Harsány, Hejőbába, Hejőkeresztúr, Hejőkürt, Hejőpapi, Hejőszalont, Igrici, Kács, Kisgyőr, Kistokaj, Mályi, Mezőcsát, Mezőkeresztes, Mezőkövesd, Mezőnagymihály, Mezőnyárád, Miskolc, Muhi, Nagycsécs, Négyes, Nemesbikk, Nyékládháza, ÓnodOszlár, Polgár, Répáshuta, Sajólád, Sajóörös, Sajópetri, Sajószöged, Sály, Szakáld, Szentistván, Szirmabesenyő, Szomolya, Tard, Tibolddaróc, Tiszabábolna, Tiszadorogma, Tiszagyulaháza, Tiszakeszi, Tiszapalkonya, Tiszatarján, Tiszavalk, Újtikos, Vatta.

A BMH Nonprofit Kft. 2023. július 1-ét követően már nem lát el közszolgáltatási feladatokat!

 

Ügyfélszolgálatok működése

2023. július 1-től a fenti településekhez tartozó ügyfélszolgálati feladatokat a MiReHu Nonprofit Kft. látja el.

Az új ügyfélszolgálat és ügyfélszolgálati pontok elérhetőségeit az alábbi táblázatok tartalmazzák.

Miskolc
Cím 3527 Miskolc, József Attila út 65.
Levelezési cím 3501 Miskolc, Pf.:509
Telefon +36 21 3500035
E-mail ugyfelszolgalat@mirehu.hu
Honlap www.mirehu.hu
Mezőkövesd (Ügyfélszolgálati pont)
Cím 3400 Mezőkövesd, Dózsa György út 2.
Levelezési cím 3501 Miskolc, Pf.:509
Telefon +36 21 3500035
E-mail ugyfelszolgalat@mirehu.hu
Honlap www.mirehu.hu
Polgár (Ügyfélszolgálati pont)
Cím  
Levelezési cím 3501 Miskolc, Pf.:509
Telefon +36 21 3500035
E-mail ugyfelszolgalat@mirehu.hu
Honlap www.mirehu.hu

 

Ügyfélszolgálataink nyitvatartásai

Miskolc

Hétfő: 8:00 – 15:30

Kedd: 8:00 – 15:30

Szerda: 8:00 – 20:00

Csütörtök: 8:00 – 15:30

Péntek: 8:00 – 12:00

Szombat: Zárva

Vasárnap: Zárva

 

Mezőkövesd (Ügyfélszolgálati pont)

Hétfő: 8:00 – 15:30

Kedd: Zárva

Szerda: 8:00 – 18:00

Csütörtök: Zárva

Péntek: 8:00 – 12:00

Szombat: Zárva

Vasárnap: Zárva

 

Polgár (Ügyfélszolgálati pont)

Polgári ügyfélszolgálati pontunk nyitvatartása kialakítás alatt van, kérjük ez időtartama alatt e-mail-ben (ugyfelszolgalat@mirehu.hu) vagy telefonon (+36 21 350 0035) keressenek bennünket.

Szíves megértésüket köszönjük!

 

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj számlázása és befizetése

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj számlázásával és befizetésével kapcsolatban 2023. július 1-je után fontos változás lép életbe. Kérjük fokozottan figyeljen a befizetésre vonatkozó változásokra!

A 2023. július 1. napját követő szolgáltatási időszakokra vonatkozó számlákat a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. fogja kiállítani az Ön részére, így kérjük Önt, a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásidíj befizetését – választott fizetési módjának megfelelően – az alábbiak szerint módosítsa!

1. Banki átutalás

Kérjük, a következő bankszámla adatokkal indítsa az utalást:

MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.

OTP Bank

11794008-24030025

Az utalás közlemény rovatában továbbra is meg kell adni a számla sorszámát és azt az egyedi vevő (fizető) azonosítószámot, melyet az átutalni kívánt hulladékgazdálkodási közszolgáltatási számla 3. oldalán, a bal felső sarokban talál. A már megszokottak szerint az utalást segítő részletes tájékoztatás (a bankszámla és a közlemény rovatban feltüntetendő adatok pontos ismertetésével) továbbra is megtalálható lesz a számlákon.

2. Csoportos beszedési megbízás

További teendője nincs. Az NHKV Zrt., mint kedvezményezett javára csoportos beszedési megbízás teljesítésére adott felhatalmazást a 2023. július 1-jét követően a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény erejénél fogva a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt., mint kedvezményezett javára megadott felhatalmazásnak kell tekinteni.

3. Csekkes befizetés

A számla mellé már az új kedvezményezett (MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.) nevére kiállított csekket fogjuk kiküldeni a számla mellékleteként.

4. Díjnet szolgáltatás/e-számla 

Igénybevétele esetén, amennyiben fizetési módként a banki átutalást választotta, kérjük módosítsa a kedvezményezett adatait a fenti, banki átutalás esetében leírtak szerint.

Amennyiben a csoportos beszedési megbízást választotta, vagy bankkártyás fizetéssel egyenlíti ki a számláit a felületen, Önnek további teendője nincs.

További kérdéseivel kérjük, hogy forduljon bizalommal a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási számlája első oldalán szereplő ügyfélszolgálati elérhetőségek valamelyikéhez; illetve általános információkért látogassa meg a www.mohu.hu weboldalát.

 

Gazdálkodó szervezetek és intézmények

Amennyiben vállalkozása van és szelektíven gyűjti a hulladékot, úgy a hulladék elszállításához regisztráció szükséges.

A regisztráció menetével kapcsolatban bővebb információt a https://mirehu.hu/hirek/hulladekgazdalkodasi-regisztracio-0 linken olvashat.

 

További lakosságot érintő információkat a https://mohu.hu/lakossagnak oldalon olvashatnak.